Löpband i aprilväder

Idag blev det en mil i fartstegring på löpbandet. Kände för att utmana mig själv fartmässigt och det gjorde jag. Startade lugnt i ca 11.5 tempo för att rättså raskt gå upp till 12.5 tempo. Sista två kilometerna ökade jag stadigt från 12.5 och mosade sista biten på ca 14 tempo. Underbart. Men imorgon bitti blir det morgonjogg ute som vanligt igen. Bara tanken på att jag är löpare ger mig en tillfredsställelse & en lyckoruskänsla utan dess like. Jag älskar verkligen att vara löpare.

Läste just nyaste numret av Runners world och samtliga medarbetare i den tidningen summerar liksom jag denna vinter till något alldeles djävulskt för oss året runt-löpare. Men å andra sidan så har vi blivit så oerhört härdade.
Jag hade köldrekord i januari en tidig tisdagsmorgon: -21 och motvind. När jag kom hem såg jag ut som en istapp. Kicken av att man faktiskt gav sig ut, trots skitvädret, är enorm och visar vilken kärlek man har till löpningen. Och att man inte viker ner sig för att det är kallt.

Idag är det exakt två månader kvar till Stockholm Marathon. Jag längtar. Jag bävar. Jag njuter.
Imorgon ska jag byta batteri i min pulsklocka. Nu börjar den riktiga uppladdningen inför de 4.2 milen i den fantastiska huvudstaden. Och den uppladdningen innebär hårt arbete. Jag älskar det.

Tags:

2 Responses to “Löpband i aprilväder”

  1. Vicktoria Says:

    Det låter alldeles fantastiskt. Jag har bestämt att jag ska starta upp löpningen den här veckan. Men jag vet hur det blir eller åtminstone brukar vara när jag ska börja löpa på våren. Allergin som kommer smygande och lagom till augusti är jag igång. Men jag tänker att jag skulle göra mig utmärkt som löpare. Hej adrenalin!

    Skotips? Klädtips? Mm, jag vet. Ibland gäller det att lura sig själv; att handla kan vara ett bra sätt ;)

  2. Heléne Leijon Says:

    Va kul Vickoria!!! När det gäller skor, så är Asics 2140 alltid en säker & stabil sko. Jag varvar mellan den (just nu fortfarande med ispiggar under sulorna) & Asics Distance Trainer, som är en lättare sko.
    Kläder: Crafts underställströja, vindtäta löpartaights, vindtät löparjacka (själv kör jag Nike just nu på jacka, Craft på mina vinterbonade löpartights). Seger-strumpor eller X-socks. Löparvantar Craft. Och så skitful mössa :-) .

    Ska snart handla nya vår-löparkläder, även om jag har från förra säsongen. Men intalar mig att de slits ju, när man springer mycket ;-) .
    Lycka till med löpningen!!!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu