30 km löpning i nya skor!

30 april, en bra dag att springa 30 km, årets hittills längsta löprunda, som en liten uppladdning för maran.
12 grader, lite vind, lite sol, lite mulet.

Jag ställde undan mina vinterbonade ASICS imorse och drog fram mina nya lätta Asics DS trainer.
Sprang i ett par likadana förra vår-sommarsäsongen och jag älskar dess fjäderlätthet. Löpkänslan i ASICS DS trainer är helt makalös. Det enda negativa med skon, är att den är lite för lite dämpad för oss som pronerar. Men jag har tränat en del löpteknik denna hemska vintersäsong, så jag belastar inte min pronation så mycket i mitt löpsteg längre.

Min kära man kom hem med mina favoritstrumpor häromdagen; X-socks, som har en markerad höger-strumpa och en markerad vänster-strumpa. Dessutom en flärp ovanför hälen, som hjälper strumpan att sitta kvar och inte glida på foten. Det är utmärkt när man springer långt, som jag gjorde idag. Lägg därtill att de andas, och helt enkelt är den bästa löpstrumpan i världen. Det är t om två års garanti på X-socks….
Innan jag drog på mig strumporna kletade jag i vanlig ordning på mig vaselin på hela fötterna. Motverkar blåsor och skavsår.

Drog iväg strax innan 9.30 och kände direkt att det skulle gå lätt idag. Det är bara en känsla man får ibland. Och jag hittade steady state rätt fort.
Dagens runda; sprang hemifrån Framnäs till Rocklunda, sprang 15 km i Rocklundaspåret, sprang till Apalby friskcenter och fyllde på vätskebältet, sprang via stan och sen via hamnen tillbaka hem igen. Uppskattar det till ganska exakt 30 km och idag gick det på 2.38.

Nu känner jag mig lite mysig i baksida lår, men inte så farligt stum ändå.

Idag var det en riktigt bra löprunda!!! Mina nya skor lät mig nästan flyga ovanför marken, jag hade laddat vätskebältet med vatten, energidryck och energigele. Jag hade aningen för varmt på mig på överkroppen, bra att veta till nästa långpass.
Men det känns fantastiskt skönt att känna att kroppen utan vidare pallar 30 km och skulle ha orkat mer därtill. YES!
Imorgon blir det lugn återhämtningsrunda, myslöpning med maken.
Överväger just nu att äta upp hela innehållet i kylskåpet. Detta är inte hungerskänslor, det är JAG SKA HA MAT NU-KÄNSLOR!!!!!

Trevlig Valborg!

Tags:

2 Responses to “30 km löpning i nya skor!”

  1. Per H Says:

    ”Uppskattar det till ganska exakt 30 km”… Du får skaffa en riktig pulsklocka så du vet hur lång du springer… Garmin Forerunner 405CX kan rekomenderas – Sara har en sån som jag brukar låna, och den är kanon :-)

  2. Gia Says:

    Hallå där!!

    Tack igen för all din fart och inspiration!
    Sköt om dig!

    //Gia

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu