17 km löpning avverkade! Och våga vägra brudlopp!

Ca 12 grader, lite vind och sol.
Utrustning idag: crafts tunna löpartights, crafts tunna underställströja, vindtät löparjacka (SOC), X-socks, solbrillor och såklart världens bästa ASICS.
Det var skön luft idag. Jag sprang med pulsklocka på mig. Valde att börja i rätt lugnt tempo för att efter ca 3 km ligga i ett stadigt tempo på ca 5 min/km.
Jag kom in i ett härligt flow och började dra någonstans vid 11 km. Pulsen började öka till ca 165, men jag ville inte ha upp den över 165, så jag försökte hålla 5 min/km-tempo rakt igenom. Jag sprang mina 17 km idag på 1.25. Det känns som ett ok tempo.

Sprang och tänkte på tjejlopp. Jag är ju som bekant allergisk mot företéelsen. ”Tjejmil, tjejvättern, tjejvasan, vårruset”. Tillåt mig att spy.
Alla dessa tjejlopp är en ren och sann kvinnofälla. Bara dess existens säger åt vissa brudar att aldrig ens tänka tanken på att springa full-längdslopp, eftersom tjejloppen är så in i helvete bra på att marknadsföra sig. Deras marknadsföring går liksom ut på att vara ”ett alternativ för kvinnor”. In my ass.
Nej, brudar därute, VÅGA VÄGRA BRUDLOPP!!!!
Hur svårt är det att springa 5 km eller en mil? Att dessutom göra det med bara brudar omkring sig måste vara extremt plågsamt. Jag har för avsikt att ALDRIG prova.
Jag trivs ypperligt med att ha mestadels män omkring mig på loppen. Det är rakt, enkelt, inga krusiduller och fullständigt fokus på löpningen. Inget jävla kafferep a la Vårruset.

Nu ska ätas pasta innan jag och sonen ska se Grease ikväll.
Snart bara en månad kvar till Stockholm Marathon. Från och med nästa veckas träning, kommer jag börja trappa upp ännu lite mer med backträning, intervaller och längre långpass.
Löpning & träning är livet, en dag utan träning, är en meningslös dag. Därför har jag inga vilodagar.

Tags:

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu