ÄNTLIGEN!

1999 hörde jag dem första gången och blev som nyförälskad. Du hast mich gefragt und uber nichts gesagt……mmmmmm. Det var kärlek vid första lyssningen. Imorgon hoppas jag få höra Du hast och många andra klassiker live i Globen när Rammstein ställer sig på scenen bland fyrverkerier.
Under alla mina år som gruppträningsinstruktör har gruppen trogen följt mig som hunden följer sin husse eller matte. Ett högintensivt spinningpass har inte varit fullvärdigt utan Rammstein; Zwitter, Links 2, 3, 4, Reise, Reise, Sehnsucht, många är de låtar som jag kan in till minsta beståndsdel, den exakta låtlängden, texten, vrålen.

För ett par år sedan började jag som bekant satsa på löpningen mer aktivt. Jag springer mer och mer sällan med musik. Förr sprang jag alltid med musik i öronen och då bara hårdrock. Den absolut bästa träningsmusiken, tryck, energi, kraft. Förstår inte hur man kan träna till skitmusik som Kent, Gyllene Tider och den absolut värsta av dem alla: Magnus Uggla. Jag blir illamående när jag hör hans låtar på radio.

Nu för tiden bara LYSSNAR jag ofta på hårdrock, tillåter mig att ryckas med, sjunga med, njuta. Ja, musik är en ren och sann livsnjutning.

Jag äger en äkta hårdrocksjäl. AC/DC, Metallica, Maiden, Judas Priest, Mustasch, Guns N´roses, Nirvana och såklart den bästa av dem alla RAMMSTEIN, som imorgon intar Globen. Jag är där och jag kommer få rysningar av Mein herz brennt, Links och många fler.

Idag skulle jag ha sprungit långpass ute, men med det senaste långpasset ute i -10 i färskt minne, var jag idag snäll mot mig själv och bytte naturen till löpbandet i vår källare. Det blev långpass OCH fartintervaller. Svett, hög puls, adrenalin och en jävla massa endorfiner.
Har faktiskt inte sprungit på vårt löpband under hela vintern, har dock sprungit på gymmets löpband ett par gånger.
Annars är jag naturen trogen.
Imorgon bitti blir det som vanligt en uterunda igen. Kan behöva kyla ner mig innan kvällens konsert i Globen. Annars är risken stor för överhettning…..Mein herz brennt…..

Tags:

4 Responses to “ÄNTLIGEN!”

  1. gisela berggren Says:

    Jag kan bara säga, ha det helt underbart ikväll!
    Häftigt att få se dem live..

  2. Eva W Says:

    Hej Heléne!
    Jag visste det!! Visste att du var där någonstans i Globen i lördags. Jag såg dig inte men kände ändå att du var där och jag hoppas du var nöjd med den häftiga kvällen med eld och fyrverkerier.
    Jag har följt din blogg och läst om glädje, sorg och mycket träning. Jag älskar ditt raka, ärliga språk och din enorma träningsvilja. Du är en härlig tjej Heléne.
    Rock on!!

  3. Heléne Leijon Says:

    Eva!!! Va roligt att höra ifrån dig! Så du var också där?! Den var makalöst bra, konserten. Tack för dina fina ord. Du är en sådan varm och underbar kvinna! Stor kram

  4. Reise -master Says:

    Ein Freund hat mir deinen Blog gerade empfohlen und dann hatte ich gedacht schaue ich doch einmal vorbei. Und ich muss sagen er gefaellt mir richtig gut, ich glaube er koennte zu einen meiner Stammblogs werden. Echt ein Interessanter Post und ich hoffe da bekomme ich noch mehr von zu Lesen. Danke !!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu