Skippa alla kassa bortförklaringar!

Jag är allergisk mot dåliga bortförklaringar; ”nu kan jag inte börja träna, för jag har ju så mycket på jobbet”. Eller ” det är ingen idé att börja äta nyttigt nu, för vi åker ju snart på semester”. Alla bortförklaringar av den kalibern är ett tecken på en enda sak: REN OCH SKÄR LATHET!!!!!

Nu lever vi, inte imorgon, inte nästa år, inte i sommar.
Tid är varje ögonblick här och nu. Ingenting annat.

Under mina år i friskvårdsbranschen har jag hört många puckade bortförklaringarna till varför man inte tar hand om sig. Skulle de tanka bilen med diesel om den går på 95-oktanig bensin?
Nej, aldrig i livet.
Men de äter själva på Mc Donald´s eller svullar i kakor, gömda bakom lögner som de nästan tror på själva.

Det finns ALLTID tid att ta hand om sig, det måste det göra, annars får man omprioritera.
Det finns ett underbart ordspråk: ”Den tid man inte avsätter i fysisk aktivitet, får man senare avsätta till att vara sjuk”.
Provocerande kan man tycka, men kan bli sanning för många.

Ta bara den hiskeliga ökningen i Sverige av Gastric by pass-operationer (magsäcksförminsking). Mångas leverne i Sverige idag är bokstavligen livsfarligt. Just nu är behovet enormt, väntetiderna långa och risken är att många inte hinner opereras innan det är för sent.
De flesta som behöver en gastric by pass, har det behovet p g av ett osunt leverne med fel kost och ingen motion. Fetman i Sverige har aldrig varit ett så stort folkhälsoproblem som nu.
Jag säger bara VAKNA!!!!!!

Även om man inte lider av fetma, så finns det många andra anledningar att ta hand om sig; psyke, fysik, själsliv.
Vi människor är en enhet, en helhet.

Imorgon bitti tar jag min helhet ut på en löprunda. Sen har jag begravning….

Tags:

One Response to “Skippa alla kassa bortförklaringar!”

  1. gisela berggren Says:

    Tja!
    Lite kul att reflektera teologiskt över att ta hand om sin kropp, nu när jag reflekterar teologiskt om praktiskt taget allt. Men det är väl naturligt egentligen då man väljer ett liv ”i” Gud. Att ta hand om skapelsen är att aktivt deltaga, inte att sitta och titta på!
    ”Du ska älska Gud av hela ditt hjärta och din nästa som dig själv”
    Hur många älskar sig själv, kan man börja att fråga sig..Om man nu inte gör det av olika anledningar, då har man som människa ett ansvar att lära sig det. För älskar man inte sig själv så kan man inte älska, stödja och bära sin nästa trovärdigt och genuint. Så helt rätt: ut och träna motverka, fetma, diabetes, kärlkramp och benskörhet. Tänk va skönt att ställa sig framför spegeln och kunna se hela kroppen, utan en mage som döljer både fötter och genitalier..och att säga och verkligen mena det!
    - Jag äger!!

    Kram,kram.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu