TA INGEN SKIT!!!!!

Jo, tack, jag erkänner villigt. Jag är legitimerad träningsnarkoman, som älskar att ha träningsvärk, som ser mat som ren föda & näring, som njuter av att känna mig lite spyfärdig efter fartintervaller.

Har ingen aning om hur livet skulle vara utan träning; jag har aldrig provat och hoppas att jag aldrig behöver göra det.
Träningen är en lika självklar del i mitt liv som att duscha, prata, borsta tänderna etc.

Ibland får jag den OERHÖRT korkade frågan: Tränar du fortfarande? Jag kan aldrig svara på den frågan utan ironi. Brukar ställa en motfråga; Sover du fortfarande? Hoppsan, så surt det kan bli då. Det är som man trampar på en öm tå.

Tycker det är så fascinerande att vi som tränar kan förefalla så provocerande för de som inte tränar. Vi kan locka fram: jantelag, missunnsamhet, avundsjuka, dåligt samvete, kass karaktär bara genom att stå för att vi älskar att träna.
Jag har känt av de flesta strömningar genom åren. Har ju jobbat i friskvårdsbranschen sedan 1995….

För att inte tala om alla kommentarer jag har fått för att jag är smal. Det är helt okej att slänga ur sig vad som helst till den som är smal, men skulle jag gå fram till en fet människa och säga;” Men hoppsan, va fet du är. Borde kanske ta och banta bort lite fläsk”, ja då skulle det ta hus i helvete och jag skulle kallas fördomsfull och arrogant. SUCK!!!!!

Minns särskilt en kommentar som jag fortfarande kan reta mig på; jag väntade Samuel och hade en pytteliten bebismage (jag gick upp sammanlagt 5 kg när jag väntade honom). En ful, fet kärring på gymmet lyste upp med hela sitt ansikte när hon fick se mig och utbrast: ”Men så roligt att du ska har barn, men du kommer aldrig mer få tillbaka din platta mage, det förstår du säkert själv” Jag log tillbaka med alla huggtänder och svarade: ”Den är tillbaka inom tre månader, det har du mitt ord på”.
När den platta magen var tillbaka redan efter två veckor, snörpte kärringen på munnen och frustade: ”Det där är inte hälsosamt, barnet måste ju ha fett”. Bitch, tänkte jag. Där fick du!

Nej, våga säg ifrån om du får nedlåtande kommentarer om du är vältränad eller smal. SVÄLJ DET INTE! Jag hugger ALLTID tillbaka nu och det är så SKÖNT! Jag skiter fullständigt i om mottagaren blir stött. TA INTE ANDRAS FÖRDOMAR ELLER PROJEKTIONER!!!!!!
Jag har valt att vara smal, vältränad och stark. Och det tänker jag fortsätta med!

Idag har jag kört skiten av mig, ser fram emot återhämtningslöprundan imorgonbitti kl. 05.30. Då ska jag bara softa lite.
Efter mitt lunchspinningpass som jag alltid leder på måndagar, körde jag hysteriskt snabba fartintervaller på löpbandet. Höll ca 15 km/h i ca 2-3 minuter, sen ner på ca 13 km/h för att sedan gå upp till 15 km/h igen.

Fick avsluta dagen med en härligt yogapass. Eftersom det är jag som leder passet, kan jag styra lite från gång till gång vilka övningar som ska vara med, så idag valde jag mycket rygg, mage, midja och benstretch.

Löpkläderna ligger framme, klockan ringer tidigt….

Tags:

4 Responses to “TA INGEN SKIT!!!!!”

  1. gisela berggren Says:

    Helt rätt, ingen ska ta skit!!

    Jag började träna då jag efter att ha slutat röka gick upp i vikt. Men det tog flera år innan jag fattade att en sund kropp inte är gratis, och jag va den som idiotförklarade de ”puckon” som frivilligt sprang när man kunde gå eller ta bilen..
    Eftersom mitt förhållande till mat är alldeles för bra, så måste jag träna.
    När jag var gravid gick jag upp 26 kg, ändå löpte jag fram till femte månaden sen fick jag ge mig pga sammandragningar. Men jag gick ner allt och lite till. Men när jag började plugga gav jag inte träningen den självklara plats som den borde vilket har resulterat i dålig fokus och brist på kraft o energi. Jag tror att man måste träna regelbundet för att må bra, både fysiskt och psykiskt.

    Tack för inspirationen fru Leijon

  2. Heléne Leijon Says:

    Yes, precis så är det Gia!

    Kul att kunna ge dig lite inspiration!

  3. Jenny Cederberg Says:

    Hej Heléne!

    Det är otroligt intressant att läsa din blogg.
    Du är otroligt duktig på att skriva måste jag säga.

    Jag håller fullständigt med detta inlägg. Jag har definitivt blivit bättre på att säga ifrån.
    En sak som man får höra när man är tjock och går ner i vikt, som gör mig irriterad värre, är ” Va fin du har blivit!” Det är säkert så att folk vill vara snälla, men jag brukar fråga ” Var jag ful förut då?”
    Det finns så många olika sätt att säga saker på.

    Ha nu ett jättebra kväll.
    Kram på dig.

  4. prstenslparblogg Says:

    Tack fina Jenny! Ja, det du skriver har flera kunder till mig berättat att de har fått höra också. Det är så BRA att du river ifrån. Underbart!

    Stor kram

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu