Fartintervaller, styrketräning och backträning!

Eftersom den där fruktansvärt jobbiga, vita, kalla massan på marken vägrar försvinna, valde jag idag att mosa fartintervaller på löpbandet.
Startade lugnt på 12 km/timme som uppvärmning, ökade i flera omgångar till ca 15-16 km/timme, samtidigt som jag ökade incline till ett max på 4.0.
Det kändes fint i rumpan och baksida lår. Mmmmmmmmmm. Mådde lite småilla när jag 35 minuter senare klev av löpbandet, ungefär som att åka Finlandsfärja….

Igår körde jag ett kort och koncist styrkepass med inriktning på lats, mage, triceps, biceps och bröst. Tränade ganska exakt i 35 minuter; ingen vila emellan övningarna och variation mellan maskiner, dragapparat, hantlar och funktionella övningar på bosuboll.

Ett kort och koncist styrkepass är MYCKET mer effektivt än sega utdragna gympass med vila mellan övningarna. Ett styrkepass ska inte ta längre tid än MAX 60 min, gärna 45 min. Då får man effekt av träningen!

Imorgon planerar jag för långpass, hoppas det inte snöar mer inatt. Siktar på att springa åtminstone 15 km.

Annars njuter jag av att det äntligen är ca 0 grader. Underbart! Nu ska det bara bli varmare, har jag bestämt!

Tags:

3 Responses to “Fartintervaller, styrketräning och backträning!”

  1. gisela berggren Says:

    Tack för all härlig inspiration!
    Jag SKA springa Stockholms halv mara den 11 sept och sikta in mig på den ”riktiga” nästa år. Det gäller tydligen att vara framme i tid till anmälan, såg att sista för årets var i november..
    Jag varvar löpningen med skidlöp tills jag blivit lite lättare.

    Kramar från en Grrrr, ”taggad”, Gia

  2. Åsa Says:

    Ja, jag håller med dig, nu ska det bara bli varmare, är så otroligt trött på det här vädret! Jag har bestämt att vi ska flytta Sverige till Italiens breddgrader – törstar efter SOL! Kramar från Åsa

  3. prstenslparblogg Says:

    Bra Gia!!!!

    Ja, Åsa. Vilken bra idé!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu