En intensiv träningsvecka

”Vila gärna från löpning en vecka efter ett Marathon-lopp”. Jo tjena. Hur fan skulle det gå till???????
Ovanstående textrad har jag läst i flera olika tidningar/krönikor/bloggar.

Det skulle helt ärligt vara en fullständig omöjlighet för mig att vila från löpningen, om jag är frisk, pigg och endorfinkåt (som jag ju är nästan jämt).
Självklart ska man vila efter Maran om man egentligen inte var tränad för den och har ont överallt efteråt (som flera garanterat hade med tanke på hur de gick efter målgången).

Men jag som bara hade lite träningsvärk ett par dagar, inte mer än jag kan ha efter ett tufft benpass i gymmet, för mig skulle vilan bara vara frustrerande.
Så jag vilade inte förra veckan.
Jag sprang fem löppass istället. Förvisso var några av dem lugnare än veckorna innan Maran, men jag sprang dryga milen vid flera tillfällen förra veckan och det gick utmärkt.
Körde också ett par funktionella styrkepass, ett spinningpass, mitt vanliga yogapass och ett Zumbapass.

Idag har jag cyklat 16 km, haft spinningpass och ska snart ha yoga.
Min kropp känns nu helt återställd på alla sätt efter Maran och jag planerar in ett långpass denna vecka som en av mina löprundor.

Zumba var för övrigt en trevlig bekantskap. Jag har ju dansat större delen av mitt liv och dansar ju jazz/show i en vuxengrupp (som har sommarlov nu).
Zumba är ju framför allt kombinationer av steg från latinodanserna, som jag egentligen aldrig har hållit på med och heller inte är skapt för, eftersom mina höfter är EXTREMT stela och vägrar bli mjukare.
Men Zumban var svettig, rolig, fartfylld och en utmaning stegmässigt.
Det blir garanterat flera Zumbapass den närmaste tiden.

Imorgon är det dags för morgonlöpning 5.30 igen. Jag längtar redan….

Tags:

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu