Kolhydratladdning pågår

Nej, det är verkligen ingen favoritsyssla; att trycka i sig en massa kolhydrater som man vill att kroppen bunkrar tills på lördag. Men det finna inga andra alternativ.
Har lusläst elitlöparnas bloggar/krönikor och alla säger de samma sak: KOLHYDRATLADDA, men gör det med hjärna. Att vara för tung på tävlingsdagen är lika illa som att vara tom på kolhydrater.
För tung laddning av kolhydrater innan ett stort lopp kan ge motsatt effekt, man blir som smör i solen i kroppen. Och efter en stunds löpning tar det tvärstopp.

Så jag laddar med måtta, mest laddar jag idag och imorgon för att dagen innan Marathon gå tillbaka till vanlig kost plus ett par Resorb.
Resorb kommer jag även dricka imorgon.
Att bevara saltbalansen i kroppen under loppet är oerhört viktigt för prestationsförmågan.

Men nu kan jag helt ärligt säga att pasta imorgon med känns som ett måste, det är fan inte gott både lunch & middag…Även om jag är en pastaälskare, så kan även jag få nog. Men den uppoffringen är Stockholm Marathon värd. Dessutom är jag själaglad att Vitargo finns. Ett smidigt sätt att ladda kolhydrater….
Äckligt förvisso, men det gör inget. Allt går ned med vatten.

Igår morse sprang jag och imorse sprang jag. Inga världsrekord, men heller inte för mesig löpning.
Imorgon ska jag cykla ca 16 km och köra funktionell styrketräning. Fredag blir det en kort löprunda, mest för att inte benen ska vara stela på lördag.
Fredag kväll har jag en massage inbokad, benen ska få sig en rejäl duvning innan lördagens kraftprov.

Nu ska jag fortsätta dricka vatten….Skål!

Tags:

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu